BUURTBEZEMS STARTEN WEER

Gepubliceerd op 15 januari 2024 om 11:27

VLAARDINGEN - Zaterdag 13 januari wordt het prima weer om even de handen te laten wapperen: dan verzamelen in de diverse wijken in Vlaardingen weer betrokken bewoners voor de Buurtbezems. Er kan een druppeltje regen vallen, maar da’s geen reden om de rotzooi maar gewoon te laten liggen, zo denken ze bij de verschillende Buurtbezems in Vlaardingen. Gewoon samen een kop koffie of thee en dan starten en waarbij er weer een hoop rommel van straat wordt gehaald. Wie ook mee wil doen kan in verschillende wijken terecht.

Buurtbezem Oostwijk

Voor wat betreft de Oostwijk hangen de groene hesjes en de vuilgrijpers om 09.45 uur al klaar in de Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 en om 10.00 uur gaan ze de wijk in want er is genoeg rommel op te ruimen, en met elkaar is het er altijd beregezellig!. De koffie staat al klaar als je aankomt en na afloop is er meestal wel een bakkie soep.

Buurtbezem Holy

Ook Buurtbezem Holy zorgt voor alle materialen én lekkers: koffie, thee, limo én de fameuze ijzerkoekjes van Rob! Ze verzamelen bij TouchFit Paramedisch Therapeutisch Centrum aan de Hendrik Casimirstraat 151. Wil je meedoen? Ze zien je graag komen vanaf 09.30 uur. Vanaf 10.00 uur gaat het "clean-sweep-team" los en ze gaan door tot een uurtje of 11.30 uur.

Buurtbezem Centrum

Geluk is een schone buurt, zo vinden ze in Vlaardingen Centrum. Vind jij het ook belangrijk dat er geen zwerfafval blijft liggen in de wijk en heb je zaterdag 13 januari een paar uurtjes tijd? Help dan mee! Voor de buurtbezem Vlaardingen Centrum verzamelen ze om 9.45u aan de Broekweg 76 en na een lekker bakje koffie of thee gaan ze de wijk in. ,,De benodigde spullen verzorgen wij, alleen is het handig als je in de wijk woont, dat je je afvalpas meebrengt’’.

Buurtbezem Ambacht

In Ambacht bestaat de Buurtbezem het langst, en daar starten ze om 10.00 uur vanaf de Bethelkerk. Ook daar hebben ze de benodigde spullen als grijpers en vuilniszakken klaarstaan. Vooraf is er vast ook nog wel een bakkie, en je zou er alleen al heen gaan vanwege de gezelligheid, de nieuwe contacten en de oude vriendschappen.

Buurtbezem Westwijk 

Die doen niet mee op zaterdag, maar in de Westwijk pakken ze aan op iedere eerste woensdag van de maand, van 10.00 tot 12.00 uur, vanaf het wijkcentrum in de Telderstraat. En doordeweeks zijn er ook nog eens zat andere kleinere schoonmaakinitiatieven. 

Opmerking: Vanaf januari 2024 is ook de Buurtbezem Westwijk op de 2e zaterdag van de maand. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.