BUURTBEZEMS HIELDEN WEER HUIS

VLAARDINGEN - Zaterdag 13 januari 2024 was er weer een Buurtbezem in verschillende wijken in Vlaardingen, waarbij groepjes buurtbewoners met vuilniszakken, handschoenen en grijpers afval van straat en uit het groen haalden. En weggooiden waar het hoort: in de restafvalcontainers, en in een enkel geval bij Irado aan de Kreekweg.

Lees meer »

BUURTBEZEMS STARTEN WEER

VLAARDINGEN - Zaterdag 13 januari wordt het prima weer om even de handen te laten wapperen: dan verzamelen in de diverse wijken in Vlaardingen weer betrokken bewoners voor de Buurtbezems. Er kan een druppeltje regen vallen, maar da’s geen reden om de rotzooi maar gewoon te laten liggen, zo denken ze bij de verschillende Buurtbezems in Vlaardingen. Gewoon samen een kop koffie of thee en dan starten en waarbij er weer een hoop rommel van straat wordt gehaald. Wie ook mee wil doen kan in verschillende wijken terecht.

Lees meer »

EEN SCHONE WIJK DANKZIJ DE BUURTBEZEM OOSTWIJK

Buurtbewoners van de Oostwijk in Vlaardingen houden samen de buurt schoon dankzij de 'Buurtbezem Oostwijk'. Wat voor Focco van der Waal begon als een ergenis tijdens zijn wandelingen met hond Benny, groeide uit tot de oprichting van deze Buurtbezem. "Je bent twee uur per maand bezig, maar je ziet de wijk opknappen."

Lees meer »

RUIM 1.500 KILO ZWERFVUIL MINDER

De halfjaarlijkse actie tegen zwerfvuil in Vlaardingen blijft een groeiend succes. Vorige week hielpen honderden enthousiaste vrijwilligers een handje mee om de rotzooi en de daarmee gepaarde vervuiling te verminderen. 

Lees meer »

RUIM 900 KILO ZWERFVUIL MINDER

Ondanks de regen waren er zaterdag honderden Vlaardingers op de been om het zwerfvuil in onze stad te verminderen. Op deze derde editie van de VLD CLEANUP DAY haalden zij met elkaar 720 kg afval van de straten. 

Lees meer »