VLAARDINGEN SCHOON - CLEANUP DAY 23 MAART 2024

Op zaterdag 23 maart 2024 was het al weer de 6e Vlaardingenschoon - Cleanup Day. Een grote opkomst met een openingstoespraak van de wethouder Ivana Somers bij het wijkcentrum West. Via een Whatsapp-groep werd de toespraak gedeeld met de andere startpunten in Vlaardingen.

Lees meer »

EXPLOSIEF AANGETROFFEN TIJDENS BUURTOPSCHOONACTIE

Vlaardingen 23 maart 2024 - Bron Flashfoto.nl - Naast het vele zwerfvuil werd vlak bij de Wilhelminasingel een boodschappentas aangetroffen met verdachte inhoud. De politie nam het zekere voor het onzekere en schakelde de Explosieven Opruimingsdienst in. Wat er echt in zat is nog onbekend. Maar het is wel tot ontploffing gebracht. In het nieuws werd het explosief gelinkt aan de plaatselijk bekende Vlaardingse loodgieter.

Lees meer »

BUURTBEZEMS HIELDEN WEER HUIS

VLAARDINGEN - Zaterdag 13 januari 2024 was er weer een Buurtbezem in verschillende wijken in Vlaardingen, waarbij groepjes buurtbewoners met vuilniszakken, handschoenen en grijpers afval van straat en uit het groen haalden. En weggooiden waar het hoort: in de restafvalcontainers, en in een enkel geval bij Irado aan de Kreekweg.

Lees meer »

BUURTBEZEMS STARTEN WEER

VLAARDINGEN - Zaterdag 13 januari wordt het prima weer om even de handen te laten wapperen: dan verzamelen in de diverse wijken in Vlaardingen weer betrokken bewoners voor de Buurtbezems. Er kan een druppeltje regen vallen, maar da’s geen reden om de rotzooi maar gewoon te laten liggen, zo denken ze bij de verschillende Buurtbezems in Vlaardingen. Gewoon samen een kop koffie of thee en dan starten en waarbij er weer een hoop rommel van straat wordt gehaald. Wie ook mee wil doen kan in verschillende wijken terecht.

Lees meer »

EEN SCHONE WIJK DANKZIJ DE BUURTBEZEM OOSTWIJK

Buurtbewoners van de Oostwijk in Vlaardingen houden samen de buurt schoon dankzij de 'Buurtbezem Oostwijk'. Wat voor Focco van der Waal begon als een ergenis tijdens zijn wandelingen met hond Benny, groeide uit tot de oprichting van deze Buurtbezem. "Je bent twee uur per maand bezig, maar je ziet de wijk opknappen."

Lees meer »

RESULTATEN 5e VLAARDINGENSCHOON ACTIEDAG

Op zaterdag 16 september 2023 vond de 5e Vlaardingenschoon - Cleanup Day actie plaats. Op deze World Cleanup Day werd door 190 landen zwerfvuil  geraapt. In Vlaardingen waren maar liefst 12 startpunten, verspreid over diverse wijken. Honderden Vlaardingers zijn op stap gegaan om met elkaar Vlaardingen mooier en schoner te maken. In totaal werd 1.900 kilo aan zwerfafval opgeruimd, 400 kilo meer dan bij de actie in maart 2023. Als de samenstelling van het afval niet veel anders is, betekent dat er of meer afval lag dan de vorige keer (en we dus ook meer hebben opgehaald), of dat er niet meer afval lag maar dat we een beter resultaat hebben gescoord omdat er bijvoorbeeld meer mensen meededen met opruimen en het dus echt schoner is geworden. Laten we hopen dat dat laatste het geval was. Dank aan al die Vlaardingers die zich weer zo fantastisch hebben ingezet. 

Lees meer »

RUIM 1.500 KILO ZWERFVUIL MINDER

De halfjaarlijkse actie tegen zwerfvuil in Vlaardingen blijft een groeiend succes. Vorige week hielpen honderden enthousiaste vrijwilligers een handje mee om de rotzooi en de daarmee gepaarde vervuiling te verminderen. 

Lees meer »

RUIM 900 KILO ZWERFVUIL MINDER

Ondanks de regen waren er zaterdag honderden Vlaardingers op de been om het zwerfvuil in onze stad te verminderen. Op deze derde editie van de VLD CLEANUP DAY haalden zij met elkaar 720 kg afval van de straten. 

Lees meer »