STOP. Gooi je zakken vol zwerfvuil op VLAARDINGENSCHOON ACTIEDAG niet in de container. We willen namelijk weten hoeveel zwerfvuil we met elkaar hebben opgehaald. Vrijwilligers komen jouw zakken ophalen met elektrisch transport en brengen alle zakken naar een grote container. De volgende werkdag zal Irado de container wegen zodat we precies weten hoeveel zwerfvuil we met elkaar hebben opgehaald. Tot nu toe weten we het zwerfvuilrecord al vier edities te verbreken. Hoe gaat het ophalen in zijn werk? Je kan de vuilniszak meenemen naar het startpunt. Daar wordt het zwerfvuil verzameld en doorgegeven aan de ophaaldienst die het aan het einde van de dag komt ophalen. Loop je in de wijk en het is te ver naar het startpunt. Dan kan je de vuilniszak en/of zwerfvuil aan de kant van de straat zetten en een sticker erop plakken dat dit afval wordt opgehaald. Zet het niet bij de normale containerafval plaats en niet op de hoek van de straat. Dan zou het zomaar door iemand in de container gegooid kunnen worden en we willen het juist wegen. Niet op de hoek van de straat vanwege de veiligheid. Hieronder staat hoe je het zwerfvuil kan aanmelden en wat de precieze locatie is van het zwerfvuil. 

Dit gaat via een WhatsApp-bericht op het nummer:

De bedoeling is om een WhatsApp berichtje te sturen met een foto van wat er opgehaald moet worden en uw huidige locatie te delen met waar de zakken met afval staan. Waarschijnlijk is bij een ieder bekend hoe je iemand die nog niet in je contactenlijst staat een bericht moet sturen. Hieronder nog even een korte uitleg voor het geval dat. Als u op de foto klikt wordt deze groot weergegeven. De uitleg is voor een iPhone. Voor een Android toestel werkt het ongeveer hetzelfde.


1. Open Whatsapp en start een nieuw bericht.
2. Scan de QR of voeg het nummer +316 39425121 toe.
​3. Druk op + en kies voor Camera of Foto en laat zien wat we komen ophalen.
4. Druk weer op + en kies voor Locatie / Verstuur uw huidige locatie.

Klaar, de ophaalservice komt zo snel mogelijk langs.

Omdat de service zo efficiënt als mogelijk routes zal plannen door heel Vlaardingen kan het soms langer duren maar we halen alles op. Bij twijfel, app gerust nog even.Belangrijk is uw huidige locatie te delen en niet uw live locatie. Bij de huidige locatie kan Dennis precies zien waar hij het afval moet afhalen. 


Bellen kan het werk vertragen dus probeer te voorkomen dat dit nodig is, uitzonderingen zijn mensen die geen Whatsapp gebruiken. Fijn dat u meedoet en een een fijne dag allemaal !

De aanhangwagen van Dennis voor het ophalen van het zwerfafval is aan weerszijden voorzien van een banner van 240x60 cm. met bovenstaande afbeelding.


Dennis Vermaas heeft een zeer groen hart en sponsort vanuit zijn hoveniersbedrijf VermiService elk jaar de elektrische ophaaldienst. 

Dennis komt de zakken persoonlijk ophalen met zijn Tesla.