WAT GEBEURT ER OP DE VLAARDINGENSCHOON ACTIEDAG?

De Vlaardingenschoon - Cleanup Day actie vindt plaats op zaterdag 21 september 2024. Deze dag staat volledig in het teken van het opruimen van zwerfafval. Het is een dag waarop heel Nederland met buren, familieleden, de vereniging, de sportclub, school of collega's samen de buurt schoonmaakt. Er zijn startpunten door heel Vlaardingen, waar je de dag gezellig begint met koffie of thee en iets lekkers. Tussen 10 en 11 uur vertrekken de deelnemers – alleen of in groepjes – door de wijk van hun startpunt. Je bepaalt zelf hoelang je doorgaat. Inloop is vanaf 09.30 uur voor wat te drinken en het in ontvangst nemen van de materialen. Vanaf 10.00 uur gaan de eerste mensen op pad. Let op dat startpunt de VOP als enige een uur later start. Namelijk inloop vanaf 10.30 uur en starten vanaf 11.00 uur. 

 

Starttijden bij alle startpunten behalve de VOP. (VOP start met alles een uur later)

Inloop: 09.30 uur

Startijd: 10.00 uur

Eindtijd: Zolang je het leuk vindt. In doorsnee gaan de deelnemers door tot in het begin van de middag. Maar dat bepaal je helemaal zelf. Het moet wel leuk blijven. Men praat nog wat na met wat te drinken en iets erbij. De ophaalservice heeft dan in de middag de gelegenheid al het verzamelde zwerfvuil op te halen. 

 

Ophaalservice
Het opgehaalde zwerfvuil wordt opgehaald door vrijwilligers met elektronisch vervoer. Je kan onze ophaaldienst laten komen via een speciaal Whatsapp nummer. De werkwijze staat omschreven in het menu onder ophaaldienst. Het makkelijkste is het zwerfvuil in te leveren bij je startpunt. Dan kan alles in één keer meegenomen worden. 

Het zwerfvuil wordt naar een container gebracht en door Irado de eerstvolgende werkdag gewogen. Daarna maken we het nieuwe zwerfvuilgewicht bekend.

 

HELP JIJ OOK EEN HANDJE MEE OP 21 SEPTEMBER 2024?

Je kan je aanmelden voor één van de 12 startpunten. Op de meeste locaties wordt gestart om ongeveer 10.00 uur. Kies hieronder jouw startpunt en meld je aan. Je ontvangt een bevestiging van de contactpersoon van jouw startpunt. 

 

Opruimmaterialen: Heb je nog geen afvalgrijper, hesje of ring voor de vuilniszak? Geen probleem. Wij zorgen dat de opruimmaterialen die je nodig hebt klaarliggen bij het startpunt.

Raamposter: Ter promotie van de Vlaardingen Schoon actiedag kan je ook een raamposter ophalen. Hiermee laat je zien dat je meedoet aan de actiedag en inspireer je anderen om het voorbeeld te volgen.

 

Afgelopen jaar was Holy-Noord een startpunt. Dat startpunt is helaas afgevallen. Bent u uit de wijk Holy-Noord en u zou dit op u willen nemen. Wilt u dan contact opnemen met Hans Versluijs op het e-mailadres Hans@Versluijs.nl


Is er geen startpunt in jouw wijk en wil je er zelf één starten?


De opbouwwerkers van Minters helpen je gratis met het opstarten en promoten.

De ingang van een startpunt is te herkennen aan de vlag die bij de ingang is geplaatst. Zo weet iedereen precies waar het startpunt is. 

Op de startpunten krijgt u naast het materiaal ook stickers mee om deze te gebruiken op zwerfvuil dat apart opgehaald moet worden door de ophaalservice. De ophaalservice bestaat uit een elektrische auto met aanhangwagen. Deze is aan weerszijden voorzien van banners zoals hieronder afgebeeld.