VLAARDINGERS VERENIGEN ZICH TEGEN ZWERFVUIL

Gepubliceerd op 22 september 2021 om 13:25

Op zaterdag 18 september was het World Cleanup Day. Een dag waarop mensen wereldwijd zoveel mogelijk zwerfvuil verzamelen. Ook veel Vlaardingers staken de handen uit de mouwen.

Waar je in Vlaardingen ook kijkt, zwerfvuil zie je overal. Dat is er niet minder om geworden sinds er meer vuilniszakken naast de containers staan als gevolg van het pasjesbeleid. Vogels trekken die zakken open op zoek naar iets lekkers en voor je het weet ligt de straat weer vol. Maar is dat een reden om het niet op te ruimen? Voor veel Vlaardingers niet. Zij zien in dat elk stukje afval telt en nemen de verantwoordelijkheid, bij wie de schuld ook ligt.

Hoewel er vanuit de gemeente op dagelijkse basis mensen zwerfvuil prikken en er ook op steeds meer plekken regelmatig wordt schoongemaakt door bewoners, was World Cleanup Day hard nodig. Gelukkig waren heel wat mensen bereid om daar een bijdrage aan te leveren. Zelfs de Vaart werd vanaf supboards schoongemaakt. In Wijkcentrum West en De Buurtkamer VOP werden gratis afvalprikkers, hesjes, vuilniszakken en koffie met iets lekkers verstrekt. Omdat er geen officieel evenement kon plaatsvinden, is onbekend hoeveel zakken zwerfvuil er in totaal zijn verzameld in Vlaardingen. Wel is bekend dat er vanuit de Westwijk en de VOP 170 kilo afval is verzameld.